Jääkärit – Viisi kertomusta
Jääkärit – Viisi kertomusta Jääkärit – Viisi kertomusta Jääkärit – Viisi kertomusta Jääkärit – Viisi kertomusta

Jääkärit – Viisi kertomusta

29,90 €
Sisältää alv. 10.00 %

Jääkäriliikkeen historiasta kertova sarjakuva-albumi.

Tuotenumero 978-952-5057-41-6

Lietzén Mika

Jääkäriliikkeen historiasta kertova sarjakuva-albumi. Tarinat ja niiden päähenkilöt ovat fiktiivisiä, mutta ne mukailevat todellisia historiantapahtumia.

Ensimmäinen tarina sijoittuu Pohjanmaalle vuonna 1915, jolloin värvääjät etsivät rohkeita nuoria miehiä jääkärikoulutukseen Saksaan. Toisessa tarinassa jääkärialokas ikävöi Lockstedtissa kotimaahan jäänyttä rakastettuaan. Kolmannessa tarinassa ollaan vuonna 1916 maailmansodan itärintamalla Misse-joella, jossa jääkärit hankkivat rintamakokemusta ja joutuvat tekemisiin kuoleman kanssa.

Neljäs tarina sijoittuu Liepajaan vuonna 1917 ja kertoo Suomeen paluuta odottavan jääkärin turhautumisesta sekä koti-ikävästä. Siinä kuvataan myös kahden kotiseuduiltaan kauaksi joutuneen ihmisen kohtaamista maailmansodan pyörteissä. Viimeisessä viidennessä tarinassa jääkärien pääjoukko on matkalla Vaasaan ja Suomen sisällissotaan S/S Arcturuksella.

Lietzénin sanoin ”Nämä viisi sarjakuvakertomusta raapaisevat sankarimyyttien pintaa ja piirtävät kuvan pienistä ihmisistä suurten mullistusten pyörteissä.” Jokaisessa tarinassa on mukana myös kissa. 64 s.Samankaltaiset tuotteet
-46.67%
Elegia
12,00 € 22,50 €