Rakas Riksu
Suuri KurpitsaRiihimäki merkitsee useimmille pakollista seisoskelua rautatieasemalla. Mutta toki Riksu on muutakin kuin risteysasema.
Pynnönen Ville
Riihimäki merkitsee useimmille pakollista seisoskelua rautatieasemalla, kun odotetaan jatkoyhteyttä jonnekin muualle. Mutta toki Riksu on muutakin kuin risteysasema.
Keskustan kohtalona saattaa olla vähittäinen näivettyminen, mutta muilla rintamilla tapahtuu kehitystä. Käsipallokaupungin teatteri- ja museo-osaaminen on huomattu valtakunnallisesti. Kirjaston maine on legendaarinen. Tässäkin teoksessa esiteltyyn Vihreään taloon tullaan kuunteleman musiikkia Helsingistä asti.
Siinä muutama syy, joiden vuoksi Rakkaan Riksun tekijä Ville Pynnönen uskoo, että Riihimäki on hänen lopullinen kotikaupunkinsa. Synnyinpaikkakunta merkitsee myös tuttuutta ja turvaa, kun suurkaupungit on jo koluttu. Lisäksi Riihimäki on täynnä tarinoita. Rakas Riksu sisältää yhdeksän Pynnösen dramatisoimaa aitoa paikalliskertomusta. Kahdeksan niistä perustuu tositapahtumiin ja se viimeinenkin olisi voinut aivan hyvin tapahtua.
Ville Pynnönen (s. 1974) on riihimäkeläinen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Rakas Riksu on hänen kolmas sarjakuvateoksensa. 56 s.
Tex Willer etsii kaapattua Kit-poikaansa hämäräperäisessä Kalaupapan satamassa.
Strippisarjakuva oikeistohipeistä, bisnespöhinästä ja toksisesta positiivisuudesta. Ilmestyy maaliskuussa.
Sympaattinen opaskertomus koti- ja palstaviljelystä kaupunkilaisille. Ilmestyy maaliskuussa,
Kertomus Hitlerin hallitsemassa Euroopassa, jossa natsit ovat kissoja ja juutalaiset hiiriä. Ilmestyy maaliskuussa.
Hermostunut hörähdys takertuu jälleen lukijan kurkkuun, kun moderni perimätieto muokkautuu sarjakuviksi.
Tunnollisena työmiehenä tunnettu Tapio Tomsten saa potkut.
Maalaismaisemaan tuo uutta sähinää löytökissa, jonka lapset nimeävät Marioniksi.