OK Boomer

OK Boomer

Arktinen Banaani
0,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Jyrki Vainio kovan luokan pilapiirtäjä. Tai ehkä pitäisi puhua ”päivänpiirtäjästä” kansainväliseen tapaan. Ilmestyy elokuussa.

Tämä on esittelytuote.

Jyrki Vainio

Vainion kaikki työt eivät ole luonteeltaan vain hauskuuttavia, vaan tarjoavat oivaltavia näkökulmia myös moniin huolenaiheisiin. Vainioita julkaisevat säännöllisesti Ilta-Sanomat, Turun Sanomat, Vantaan Sanomat sekä Helsingin Uutiset.

Vainion piirrostapa on huolellinen, jopa pikkutarkka. Vainio ei pelkää poliittisia kannanottoja, kuten ei noissa hommissa pidäkään. Ajatuksia herättävistä piirroksista hyväksi esimerkiksi käy neljä riviin asetettua ohjusta. Mitä suuremmaksi aseet kasvavat sitä enemmän niiden omistaja saa tuomion sanoja osakseen – kunnes viimeisenä seisoo niin valtava helvetinkone, että sillä uhkaaja toivotetaan kohteliaasti tervetulleeksi neuvottelupöytään.

Vainiolle kelpaavat niin kotimaiset kuin kansainväliset aihepiirit, ja viime vuosina tarjonta on käynyt kirjaimellisesti yhä hullummaksi. Piirroskirjoja on Karin jälkeisenä aikana ilmestynyt verkkaiseen ja varovaiseen tahtiin. Jyrki saa nyt tyrkkiä itsensä tässä hienossa lajissa näkyville sijoille. 128 s.

Ilmestyy elokuussa.