Itärintaman ilmataisteluiden Korkeajännitys – Jääkylmää kyytiä
Itärintaman ilmataisteluiden Korkeajännitys – Jääkylmää kyytiä

Itärintaman ilmataisteluiden Korkeajännitys – Jääkylmää kyytiä

Egmont
Tuotetta rajoitettu erä.
7,95 €
Sisältää alv. 10.00 %

Neljä ronskia sotaseikkailua. Jääkylmää kyytiä, Punaisten puolella, Puskijat ja Punaiset ässät.

Toimitusaika 1 - 3 työpäivää

Jääkylmää kyytiä: Luutnantti Drew Grange ja kersantti Adam Weir olivat matkalla Neuvostoliittoon, kun heidän koneensa ammuttiin alas ja miehet päätyivät pohjoiselle rajaseudulle Norjan tuntumassa. Pari paikallista metsästäjää tuli miesten avuksi ja taistelu eloonjäämisestä sai uutta pontta. Taistelu saksalaismiehittäjiä vastaan alkoi toden teolla, kun miehille löydettiin hylätty Tiger Moth -kaksitaso, jolla lentää.

Punaisten puolella: USA:n ilmavoimissa palveleva luutnantti Wes Muldoon tunnettiin lahjakkaana kuumakallena. Hän oli opiskellut yliopistossa politiikkaa ja tutustunut kommunistisiin oppeihin ja ajan hengen vastaisesti ihastunut niihin. Alussa japanilaisia vastaan taistellut lentäjä sai siirron Neuvostoliittoon ja oli ilahtunut: nyt hän näkisi omin silmin, millaista maassa olisi. Siirrosta seurasi myös hurjia ilmataisteluja Luftwaffea vastaan. 

Puskijat: Kun Saksa hyökkäsi Neuvostoliittoon kesäkuussa 1941, maan lentokoneista ei ollut paljon vastusta Luftwaffen huippumoderneille hävittäjille ja pommikoneille. Neuvokkaat punapilotit keksivät uuden taktiikan, jolla taistella saksalaiskoneita vastaan. Sitä kutsuttiin taran-hyökkäykseksi ja siinä viholliskoneen elintärkeitä osia puskettiin niin, että lentokone putosi taivaalta. Majuri Ilja Bezkov johti laivuettaan tällä metodilla. Paikalle komennettu RAF-majuri Peter Deacon ei ymmärtänyt taktiikkaa lainkaan ja yritti parhaansa mukaan opettaa lentäjille perinteistä taistelutapaa.

Punaiset ässät: Kun operaatio Barbarossa alkoi ja Saksa hyökkäsi Neuvostoliittoon, Luftwaffe tuhosi tuhansia neuvostokoneita lentokentille. Suuri maa elpyi ennen pitkää katastrofista ja alkoi tuottaa lentokoneita, joilla pystyttiin vastustamaan Luftwaffen pian entiseksi käyvää mahtia. Kurskin taistelu kesällä 1943 oli saksalaisten viimeinen mahdollisuus päästä niskan päälle itärintamalla, ja vaikka se tunnetaan pitkälti panssaritaisteluna, myös taistelu ilmaherruudesta riehui ankarana. 

Huom: Vain yksi kappale saatavana. 260 s.