Valerian: Surullinen planeetta
Valerian: Surullinen planeetta Valerian: Surullinen planeetta Valerian: Surullinen planeetta

Valerian: Surullinen planeetta

Jalava
20,00 €
28,80 €
Sisältää alv. 10.00 %

Teos kokoaa yhteen aikaisemmin albumeissa julkaisemattomat Avaruusagentti Valerian -tarinat.

Toimitusaika 2 - 6 työpäivää
Tuotenumero 951-887-486-0

Christin Pierre – Mezieres Jean-Claude

Surullinen planeetta kokoaa yhteen aikaisemmin albumeissa julkaisemattomat Avaruusagentti Valerian -tarinat ja yhden aiemmin suomentamattoman tarinan. Mukana ovat vuonna 1986 Ilta-Sanomissa ilmestyneet tarinat Ystävyyden Fflumgluff, Tsirillitis-asteroidi, Uxgloan kloonit ja Tekniikan ihmeitä sekä aiemmin suomeksi julkaisematon Surullinen planeetta.

Albumin yhteensä seitsemän tarinaa julkaistiin Ranskassa alun perin 1970-luvun taitteessa Super Pocket Pilote -taskukirjoissa. Näissä avaruusagentti Valerianin uran alkuvaiheista kertovissa tarinoissa Christin ja Mézières kokeilevat juonikuvioita, luovat henkilöhahmoja ja leikittelevät aika-avaruuden paradokseilla. Avaruusagentti Valerian -tarinoita on julkaistu Ranskassa vuodesta 1967 asti, ja toistaiseksi viimeinen albumi ilmestyi vuonna 2010. Tarinat ovat ranskalais-belgialaisen sarjakuvakustantaja Dargaud´n myydyimpiä albumeita.

Valerian-tarinoiden piirtäjä Jean-Claude Mézières ja käsikirjoittaja Pierre Christin ovat lapsuudenystäviä. Heidän yli 40 vuoden ajan tekemänsä Avaruusagentti Valerian-albumit ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja vaikuttaneet paljon paitsi sarjakuviin myös scifi- ja fantasiaelokuviin. Nelivärinen. 128 s.