Danten Inferno
Danten Inferno Danten Inferno Danten Inferno Danten Inferno

Danten Inferno

Arktinen Banaani
10,00 €
20,00 €
Sisältää alv. 10.00 %

Narrimaisesti miltei kaikkea rienaava Hunt Emerson tarttuu 1310-luvun tienoilla kirjoitettuun länsimaisen taiteen ja kulttuurin perusteokseen.

Toimitusaika 2 - 6 työpäivää
Tuotenumero 952-270-113-0

Emerson Hunt – Jackson Kevin

"Elomme keskimatkaan ehtineenä/ samoilin synkkää metsää, koska olin/ pois harhautunut tieltä oikealta/... Se karmea kuin kuolema on miltei / vaan kun myös hyvää sieltä löysin, tahdon/ kuvailla muunkin siellä kokemani."

Englantilainen Hunt Emerson on kynältään ja kerronnaltaan herkkä kuin Elina Vaaran suomennos Danten Jumalaisen näytelmän osasta Helvetti. Narrimaisesti miltei kaikkea rienaava Hunt Emerson tarttuu 1310-luvun tienoilla kirjoitettuun länsimaisen taiteen ja kulttuurin perusteokseen ilon kautta.

Tarinan henki ja viiva ovat Emersonille pyhiä eikä muusta ole väliä. Emerson on englantilainen, Birminghamissa asuva kuvittaja ja sarjakuvantekijä. Hän aloitti uransa 1970-luvulla underground-taiteilijana, edeten myöhemmin yhdeksi Euroopan tunnetuimmista piirtäjistä. Hänen kuvituksiaan on julkaistu mm. Wall Street Journalin Euroopan-painoksessa.

Emersonin reippaan absurdi huumori värittää hänen teoksiaan, joista tunnetuimpia ovat sarjakuvasovitukset mm. D. H. Lawrencen Lady Chatterleyn rakastajasta ja S. T. Coleridgen Vanhan merimiehen tarina -teoksesta. 88 s.