Sarjatulta!
Sarjatulta! Sarjatulta! Sarjatulta! Sarjatulta!

Sarjatulta!

Jalava
20,00 €
37,50 €
Sisältää alv. 10.00 %

Suomalaisten sarjakuvien ja pilapiirrosten tekijöiden sotavuodet.

Toimitusaika 2 - 4 työpäivää
Tuotenumero 951-887-504-1

Hänninen Ville – Karjalainen Jussi (toim.)

Sarjatulta!-teos näyttää, kuinka suomalaiset sarjakuvien ja pilapiirrosten tekijät näkivät sotavuodet ja millaisia olivat sotaa käyvän kansan tunnelmat. Mukana on lähemmäs parisataa kuvaa eri taiteilijoilta: mm. Tove Janssonin Garm-lehteen piirtämiä loistavia poliittisia pilakuvia, Kari Suomalaisen ennen näkemättömiä varhaisia satiiripiirroksia ja Erkki Tantun Rymy-Eetu-sarjakuvia, jotka olivat vielä räväkämpiä kuin muistetaan.

Teos kertoo vetäviä tarinoita piirrosten synnystä ja taustoista. Kokonaisuudesta muodostuu suuri ja hirmuisessa vakavuudessaankin hauska kertomus, jossa riittää yllätyksiä sodan jälkiselvittelyihin asti.

Mukana ovat kaikki keskeiset kynäniekat Ami Hauhion propagandistisesta Ismo Lennosta Egon Meurosen Syöksypommittajiin ja Erkki Koposesta Asmo Alhoon, jonka piirtämiin ja Mika Waltarin riimittelemiin Kieku ja Kaiku -sarjakuviinkin sota tunkeutui. Myös lukuisat amatööripiirtäjät saivat sarja- ja pilakuviaan lehtiin jatkosodan aikana. Sotilaselämästä syntyi groteskin sympaattisia piirroksia, jotka puhuvat suoraan ihmiseltä ihmiselle. Nelivärinen. 176 s.