Eino Leinon Helkavirsiä
Eino Leinon Helkavirsiä Eino Leinon Helkavirsiä Eino Leinon Helkavirsiä Eino Leinon Helkavirsiä

Eino Leinon Helkavirsiä

Arktinen Banaani
15,00 €
18,90 €
Sisältää alv. 10.00 %

Suomen kansallisrunoilijaksi kutsuttu Eino Leino kirjoitti aikoinaan runoteoksen Helkavirsiä.

Toimitusaika 2 - 6 työpäivää
Tuotenumero 952-270-233-3

Hiltunen Petri (toim.)

Suomen kansallisrunoilijaksikin kutsuttu Eino Leino (1878–1926) kirjoitti aikoinaan runoteoksen Helkavirsiä (1903) sekä jatko-osan Helkavirsiä 2 (1916). Nimestään huolimatta Leinon säkeet eivät ole virsiä, vaan kirjailijan itsensä keksimiä myyttejä ja balladeja.

Nämä kuumeiset riimit kumpuavat syvältä suomalaisesta sielunmaisemasta, ja ammentavat vahvasti kalevalaisista myyteistämme. Niissä sekoittuu pakanuus ja kristinusko, hyvyys ja pahuus, rumuus ja kauneus, itä ja länsi. Leinon tarinat eivät ole mitään nationalistista paatosta, vaan päinvastoin ne luotsaavat sielun synkkiä, tummia vesiä. Nuoremman sukupolvenkin on aika löytää Leino.

Suomessa on kasvanut kaikessa hiljaisuudessa varteenotettava joukko sarjakuvan- tekijöitä, jotka edustavat realistista tyylisuuntausta. Heitä yhdistää perinteisen piirrosjäljen lisäksi kiinnostus historiaan ja myytteihin. Tummasävyinen kerrontakin on heille tuttua. Petri Hiltunen kokosi tekijäjoukon, johon kuuluvat hänen lisäkseen mm. Kristian Huitula, Katariina Katla, Tuomas Myllylä, Sari Sariola, Vesa Vitikainen, Lauri Pitkänen, Katja Louhio ja Antti Tiainen. Kukin tekijä on saanut valita sarjakuvitettavakseen itselleen mieluisimmat helmet Helkavirsistä. Osittain nelivärinen. 112 s.